4 Eylül 2011 Pazar

Çoban Kebabı







Malzemeler: 


1 adet kuzu
 2 kg. pirinç
 tuz
 isteğe göre baharat

Yapılışı:

Kuzunun tüm olarak tuluğunu çıkartıp içini temizlendikten sonra tereyağıyla hafifçe kavrulmuş pirinci isteğe göre tuzunu ve baharatını atarak kuzunun karnına dolduruyoruz. Kuzu iğne iplik ile dikildikten sonra 60 cm derinliginde ve 60 cm genişliğinde temiz bir bölgede çukur kazılarak, kendi derisini tuluk olarak çıkartmış olduğumuz kuzuyu derisinin içine koyup ağzını bağlayarak güzelce yarleştiriyoruz. Üstünü ince şekilde çamurla sıvıyoruz. Daha sonra üstünü toprakla kapatıyoruz. Kenarlarına ve üstüne odun ateşi yakıyoruz. Yaklaşık 2 saat ateş yakmaya devam ediyoruz. Sonra ateş yakmayı bırakıp, 45 dk dinlenmesi için üstünü açmıyoruz. 45 dk geçtikten sonra kuzuyu topraktan çıkarıp keskin bir bıçakla karın bölgesinden başlayıp  yarıyoruz ve kuzuyu tuluktan çıkarıyoruz. Artık çoban kebabımız servise hazır...Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder